Alle zonnepanelen merken: een overzicht van de Nederlandse markt

Alle zonnepanelen merken: een overzicht van de Nederlandse markt

Het is als consument nogal een opgave om het juiste merk zonnepanelen te vinden. Dit begrijpen wij als specialist in verduurzamen als geen ander. Om de zoektocht makkelijker te maken, geef ik in dit artikel een overzicht van alle merken zonnepanelen die op de Nederlandse markt te krijgen zijn.

Key Takeaways

  1. Solarwatt staat bekend om zijn hoogwaardige zonnepanelen met een lange levensduur.
  2. Het glas-glas ontwerp van de panelen zorgt voor extra stevigheid en bestendigheid tegen extreme weersomstandigheden.
  3. Solarwatt, Sunpower en Canadian solar bieden verschillende opties voor omvormers en een lange garantieperiode voor extra zekerheid.

Zonnepanelen merken

Er zijn vele merken zonnepanelen te krijgen op de Nederlandse markt. Hieronder zet ik de bekendere en minder bekendere merken op een rijtje en geef ik per merk informatie over de specificaties, kwaliteit en het prijsniveau.

Alle zonnepanelen merken: een overzicht van de Nederlandse markt

Solarwatt

Solarwatt is een bekend merk op het gebied van zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 1993 en heeft sindsdien een goede reputatie opgebouwd. De zonnepanelen van Solarwatt worden in Duitsland geproduceerd en staan bekend om hun hoge kwaliteit en lange levensduur.

Een van de belangrijkste kenmerken van de zonnepanelen van Solarwatt is het glas-glas ontwerp. Dit betekent dat de zonnepanelen bestaan uit twee glasplaten met daartussen de zonnecellen. Hierdoor zijn de panelen extra stevig en hebben ze een lange levensduur. Het glas-glas ontwerp zorgt er ook voor dat de zonnepanelen beter bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden zoals hagel en wind.

Een ander voordeel van de zonnepanelen van Solarwatt is het hoge rendement. De panelen zijn voorzien van monokristallijne zonnecellen, wat betekent dat ze een hoger rendement hebben dan zonnepanelen met polykristallijne cellen. Daarnaast hebben de zonnepanelen van Solarwatt een laag degradatie-percentage, wat betekent dat ze langzaam minder vermogen leveren gedurende hun levensduur.

Solarwatt biedt ook verschillende opties voor de omvormer, die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet in wisselstroom voor gebruik in huis. Het bedrijf biedt zowel string-omvormers als micro-omvormers aan, waardoor er voor elke situatie een passende oplossing is.

Tot slot is het goed om te weten dat de zonnepanelen van Solarwatt worden geleverd met een lange garantieperiode. Zo biedt het bedrijf 30 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen en 30 jaar garantie op het materiaal. Dit geeft consumenten extra zekerheid over hun investering in zonne-energie.

Al met al is Solarwatt een betrouwbaar merk voor wie op zoek is naar hoogwaardige zonnepanelen met een lange levensduur en een hoog rendement. Het glas-glas ontwerp, de opties voor de omvormer en de lange garanties.

Alle zonnepanelen merken een overzicht van de Nederlandse markt

SunPower

SunPower is een Amerikaans bedrijf dat al meer dan 30 jaar actief is op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf heeft een reputatie opgebouwd als producent van hoogwaardige zonnepanelen met een zeer hoog rendement. Het rendement van SunPower zonnepanelen kan oplopen tot wel 24%, wat betekent dat deze panelen veel energie opwekken per vierkante meter. De panelen van SunPower zijn daarnaast van hoge kwaliteit en gaan over het algemeen lang mee. Het nadeel van SunPower zonnepanelen is dat ze wel relatief duur zijn.

LG

Het bedrijf LG is een Zuid-Koreaans bedrijf dat naast elektronica ook zonnepanelen produceert. LG zonnepanelen staan bekend om hun hoge rendement en lange levensduur. Ook zijn de panelen van LG vaak relatief goed geprijsd. LG heeft daarnaast een zeer uitgebreid assortiment, waardoor er voor vrijwel iedere situatie wel een geschikt paneel te vinden is.

Alle zonnepanelen merken een overzicht van de Nederlandse markt

Canadian Solar

Canadian Solar is een Chinees bedrijf dat zonnepanelen produceert van hoge kwaliteit tegen een relatief lage prijs. De panelen van Canadian Solar staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding en hebben vaak een hoger rendement dan panelen van vergelijkbare prijsklassen. Wel zijn de panelen van Canadian Solar vaak wat groter en zwaarder dan die van sommige andere merken.

JA Solar

JA Solar is een Chinees bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de productie van zonnepanelen. Het bedrijf heeft een brede range aan panelen, van standaardpanelen tot zeer hoogwaardige panelen met een hoog rendement. De panelen van JA Solar zijn vaak relatief betaalbaar en van goede kwaliteit. Een nadeel van JA Solar panelen is dat ze niet de hoogste rendementen halen.

Alle zonnepanelen merken een overzicht van de Nederlandse markt

Trina Solar

Trina Solar is een Chinees bedrijf dat zonnepanelen produceert van hoge kwaliteit. De panelen van Trina Solar hebben vaak een hoog rendement en zijn van goede kwaliteit. Ook zijn de panelen van Trina Solar relatief betaalbaar.

Waarop letten bij de keuze voor een zonnepanelen merk?

Bij de keuze voor een zonnepanelen merk zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder bespreek ik deze factoren en geef ik aan waarom ze belangrijk zijn.

Rendement

Het rendement van een zonnepaneel is belangrijk omdat dit bepaalt hoeveel energie het paneel opwekt per vierkante meter. Hoe hoger het rendement, hoe meer energie het paneel opwekt en hoe meer geld je bespaart op je energierekening. Bij de keuze voor een zonnepanelen merk is het daarom belangrijk om te letten op het rendement van de panelen.

Kwaliteit

De kwaliteit van een zonnepaneel is belangrijk omdat dit bepaalt hoe lang het paneel meegaat en hoe goed het paneel bestand is tegen invloeden van buitenaf, zoals regen en hagel. Bij de keuze voor een zonnepanelen merk is het daarom belangrijk om te letten op de kwaliteit van de panelen.

Prijs

De prijs van zonnepanelen kan sterk verschillen per merk. Over het algemeen geldt dat duurdere panelen een hoger rendement hebben en van hogere kwaliteit zijn. Echter, dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Bij de keuze voor een zonnepanelen merk is het daarom belangrijk om te letten op de prijs-kwaliteitverhouding van de panelen.

Garantie

Een goede garantie is belangrijk bij de aanschaf van zonnepanelen. Bij sommige merken is de garantieperiode langer dan bij andere merken. Ook kan de garantie van sommige merken meer omvatten dan die van andere merken. Bij de keuze voor een zonnepanelen merk is het daarom belangrijk om te letten op de garantie die het merk biedt.

Installateur

Tot slot is de keuze voor een installateur minstens zo belangrijk als de keuze voor een zonnepanelen merk. Een goede installateur kan ervoor zorgen dat de panelen optimaal functioneren en dat ze op een veilige en correcte manier worden geïnstalleerd. Bij de keuze voor een installateur is het belangrijk om te letten op de ervaring en kwaliteit van de installateur.

Conclusie

Er zijn vele merken zonnepanelen te krijgen op de Nederlandse markt. Bij de keuze voor een zonnepanelen merk zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals het rendement, de kwaliteit, de prijs, de garantie en de installateur. Door op deze factoren te letten, kun je een weloverwogen keuze maken voor een zonnepanelen merk en installateur die bij jouw situatie passen. Zo kun je optimaal profiteren van de voordelen van zonne-energie en bespaar je op je energierekening.

Ben je op zoek naar een bepaald merk? Zie hieronder alle merken waar wij een blog over hebben geschreven.

De merken waar wij over schreven: Solar Watt, Phone Solar, Essent zonnepanelen, Longi, LG, SunPower, Ja Solar, REC, DMEGC, Suntech, Canadian Solar, Frontier, Jinko, AEG en Conergy.

Meest gestelde vragen over zonnepanelen merken

Wat zijn de verschillende soorten zonnepanelen op de markt?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, waaronder monokristallijne, polykristallijne en dunne film zonnepanelen.

Welk merk zonnepanelen is het meest efficiënt?

Het rendement van zonnepanelen kan per merk verschillen. Over het algemeen presteren zonnepanelen van de bekendere merken zoals Solarwatt, SunPower, LG en Panasonic goed.

Hoe kan ik de kwaliteit van zonnepanelen beoordelen?

De kwaliteit van zonnepanelen kan beoordeeld worden aan de hand van verschillende factoren, zoals de garantieperiode, de materialen die gebruikt worden en de testresultaten van onafhankelijke partijen.

Welke factoren bepalen de levensduur van zonnepanelen?

De levensduur van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de panelen, de installatie en het onderhoud.

Zijn goedkope zonnepanelen een goede investering?

Goedkope zonnepanelen zijn niet altijd een goede investering. Het is belangrijk om te letten op de prijs-kwaliteitverhouding van de panelen en de garantie die het merk biedt.

Wat is het verschil tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen?

Monokristallijne zonnepanelen zijn vaak iets duurder, maar hebben een hoger rendement en zien er esthetisch beter uit. Polykristallijne zonnepanelen zijn goedkoper, maar hebben een lager rendement.

Is het mogelijk om zelf zonnepanelen te installeren?

Het is niet aan te raden om zelf zonnepanelen te installeren. Dit kan gevaarlijk zijn en bovendien kan een verkeerde installatie leiden tot verlies van garantie.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn huishouden?

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt hangt af van verschillende factoren, zoals je energieverbruik en de beschikbare dakoppervlakte.

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

De terugverdientijd van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals de prijs van de panelen, het rendement en de energieprijzen. Over het algemeen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar.

Hoe kan ik mijn zonnepanelen onderhouden?

Het onderhouden van zonnepanelen is niet moeilijk. Regelmatig schoonmaken en controleren of de panelen nog goed functioneren, is voldoende om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven presteren. Het schoonmaken van zonnepanelen is met bepaalde nieuwe panelen niet meer nodig door de zelfreinigende coating. Een voorbeeld hiervan zijn de glas-glas zonnepanelen van Solarwatt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *