De Beste Nederlandse Bedrijven om Zonnepanelen te Huren

Als specialist in het verduurzamen van woningen, kom ik dagelijks in aanraking met mensen die graag de overstap willen maken naar zonnepanelen. Het is dan ook geen verrassing dat ik vaak de vraag krijg welke bedrijven de beste zijn om zonnepanelen bij te huren. In dit artikel zal ik daarom een overzicht geven van de beste Nederlandse bedrijven om zonnepanelen te huren en waar je op moet letten bij het maken van een keuze.

Key takeaways

 1. Het huren van zonnepanelen biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van zonne-energie zonder een grote investering te doen en met inbegrip van onderhoud en reparaties.
 2. De top 5 beste bedrijven om zonnepanelen te huren in Nederland zijn Zelfstroom, Solease, Greenchoice, Feenstra en Sungevity.
 3. Door te kiezen voor een betrouwbare en kwalitatieve aanbieder, kun je maximaal profiteren van de voordelen van zonne-energie en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Waarom zonnepanelen huren?

Voordat we kijken naar de beste bedrijven om zonnepanelen te huren, wil ik eerst ingaan op waarom het huren van zonnepanelen een slimme keuze kan zijn. Allereerst is het huren van zonnepanelen een goede optie als je geen groot budget hebt om te investeren in zonnepanelen. Door te huren, kun je toch gebruik maken van de voordelen van zonnepanelen zonder dat je direct veel geld kwijt bent.

Daarnaast zijn de kosten voor het huren van zonnepanelen vaak inclusief installatie en onderhoud. Dit betekent dat je zelf geen geld hoeft te investeren in de installatie en dat je ook niet hoeft te betalen voor eventuele reparaties of onderhoud. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Tot slot zijn de meeste bedrijven die zonnepanelen verhuren gespecialiseerd in het leveren en installeren van zonnepanelen. Hierdoor weet je zeker dat je kwalitatieve zonnepanelen krijgt die op de juiste manier worden geïnstalleerd. Ook hebben deze bedrijven vaak veel kennis en ervaring op het gebied van zonne-energie, waardoor ze je goed kunnen adviseren over welke zonnepanelen het beste bij jouw woning en situatie passen.

Criteria voor het kiezen van de beste bedrijven

Voordat je een keuze maakt voor het huren van zonnepanelen, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een bedrijf. Hieronder zet ik de belangrijkste criteria voor je op een rijtje.

Prijs

Natuurlijk is de prijs van het huren van zonnepanelen belangrijk. Let erop dat je niet alleen kijkt naar de prijs per maand, maar ook naar de totale kosten op de lange termijn. Sommige bedrijven rekenen bijvoorbeeld een hogere prijs per maand, maar hebben wel een kortere looptijd waardoor je uiteindelijk minder betaalt. Let ook op eventuele bijkomende kosten, zoals administratiekosten of kosten voor het opzeggen van het contract.

Kwaliteit van de zonnepanelen

De kwaliteit van de zonnepanelen is natuurlijk ook belangrijk. Let erop dat de zonnepanelen die worden aangeboden van goede kwaliteit zijn en dat ze voldoen aan de juiste certificeringen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de garantie die wordt gegeven op de zonnepanelen en of het bedrijf werkt met gerenommeerde merken.

Service en onderhoud

Het is belangrijk dat het bedrijf goede service en onderhoud biedt. Kijk bijvoorbeeld of er een helpdesk beschikbaar is waar je terecht kunt met vragen of problemen. Ook is het goed om te weten welke afspraken er zijn gemaakt over het onderhoud van de zonnepanelen. Worden de panelen bijvoorbeeld regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt?

Ervaringen van andere klanten

Tot slot is het verstandig om te kijken naar de ervaringen van andere klanten met het bedrijf. Lees bijvoorbeeld reviews op internet of vraag referenties aan het bedrijf zelf. Op deze manier kun je een goed beeld krijgen van de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het bedrijf.

De top 5 beste bedrijven om zonnepanelen te huren in Nederland

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een bedrijf, is het tijd om te kijken naar de beste bedrijven om zonnepanelen te huren in Nederland. Hieronder zet ik de top 5 voor je op een rijtje.

 1. Zelfstroom

Zelfstroom is een van de grootste aanbieders van zonnepanelen in Nederland. Het bedrijf biedt niet alleen zonnepanelen aan, maar ook andere duurzame oplossingen zoals laadpalen voor elektrische auto’s. Zelfstroom werkt met kwalitatieve zonnepanelen van gerenommeerde merken zoals SunPower en LG. Ook biedt het bedrijf een uitstekende service en onderhoudscontracten. Zelfstroom heeft een goede reputatie opgebouwd en krijgt gemiddeld hoge reviews van klanten.

 1. Solease

Solease is een bedrijf dat zich volledig richt op het verhuren van zonnepanelen. Het bedrijf werkt met A-merken zoals Solarwatt en SunPower en biedt zonnepanelen aan tegen een scherpe prijs. Solease heeft een uitstekende klantenservice en biedt een onderhoudscontract aan voor een vast bedrag per maand. Het bedrijf heeft een goede reputatie opgebouwd en krijgt gemiddeld hoge reviews van klanten.

 1. Greenchoice

Greenchoice is een energieleverancier die ook zonnepanelen aanbiedt. Het bedrijf werkt met kwalitatieve zonnepanelen van gerenommeerde merken zoals Trina Solar en SunPower. Greenchoice biedt een all-in prijs aan inclusief installatie, onderhoud en verzekering. Het bedrijf heeft een goede reputatie opgebouwd en krijgt gemiddeld hoge reviews van klanten.

 1. Feenstra

Feenstra is een bedrijf dat zich richt op duurzame oplossingen voor woningen. Naast zonnepanelen biedt het bedrijf ook oplossingen op het gebied van isolatie en verwarming. Feenstra werkt met kwalitatieve zonnepanelen van gerenommeerde merken zoals LG en Solar Frontier. Het bedrijf biedt een uitstekende service en onderhoudscontracten.

Feenstra heeft een goede reputatie opgebouwd en krijgt gemiddeld hoge reviews van klanten.

 1. Sungevity

Sungevity is een bedrijf dat zich richt op duurzame oplossingen voor woningen en bedrijven. Het bedrijf werkt met kwalitatieve zonnepanelen van gerenommeerde merken zoals LG en SunPower. Sungevity biedt een all-in prijs aan inclusief installatie, onderhoud en verzekering. Ook biedt het bedrijf een uitstekende service en onderhoudscontracten. Sungevity heeft een goede reputatie opgebouwd en krijgt gemiddeld hoge reviews van klanten.

Voordelen van het huren van zonnepanelen bij deze bedrijven

Nu je bekend bent met de beste bedrijven om zonnepanelen te huren in Nederland, is het goed om te kijken naar de voordelen van het huren van zonnepanelen bij deze bedrijven. Zoals eerder genoemd, bieden deze bedrijven kwalitatieve zonnepanelen aan van gerenommeerde merken. Ook bieden ze een uitstekende service en onderhoudscontracten aan.

Daarnaast bieden deze bedrijven vaak flexibele contracten aan waardoor je zelf kunt bepalen hoe lang je de zonnepanelen wilt huren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je niet weet hoelang je in je huidige woning blijft wonen.

Ook is het goed om te weten dat deze bedrijven vaak werken met de nieuwste technologieën waardoor de zonnepanelen zo efficiënt mogelijk werken. Hierdoor kun je maximaal besparen op je energierekening.

Veelgestelde vragen over het huren van zonnepanelen

Hieronder zal ik kort antwoord geven op de meest gestelde vragen over het huren van zonnepanelen.

 1. Kan ik ook zelf zonnepanelen kopen in plaats van huren?

Ja, dat kan. Het is ook mogelijk om zelf zonnepanelen te kopen en deze te laten installeren. Houd er wel rekening mee dat dit een grotere investering vergt en dat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud.

 1. Wat gebeurt er als ik verhuis?

Bij de meeste bedrijven is het mogelijk om het contract over te dragen aan de nieuwe bewoners. Als dit niet mogelijk is, kun je het contract vaak opzeggen met een opzegtermijn van enkele maanden.

 1. Wat gebeurt er als er iets mis is met de zonnepanelen?

Als er iets mis is met de zonnepanelen kun je contact opnemen met het bedrijf waar je de zonnepanelen huurt. Zij zullen dan zorgen voor reparatie of vervanging van de zonnepanelen.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er verschillende goede Nederlandse bedrijven die zonnepanelen verhuren. Het is belangrijk om te letten op de prijs, de kwaliteit van de zonnepanelen, de service en het onderhoud en de ervaringen van andere klanten bij het maken van een keuze. De top 5 beste bedrijven om zonnepanelen te huren in Nederland zijn Zelfstroom, Solease, Greenchoice, Feenstra en Sungevity.

Het huren van zonnepanelen biedt verschillende voordelen, zoals het feit dat je geen grote investering hoeft te doen en dat de kosten inclusief installatie en onderhoud zijn. Daarnaast bieden de beste bedrijven kwalitatieve zonnepanelen en een uitstekende service en onderhoudscontracten aan.

Als je overweegt om zonnepanelen te huren, is het dus zeker de moeite waard om deze bedrijven te overwegen. Door te kiezen voor een betrouwbare en kwalitatieve aanbieder, kun je maximaal profiteren van de voordelen van zonne-energie en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Meest gestelde vragen over het huren van zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van het huren van zonnepanelen?

Het huren van zonnepanelen biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van zonne-energie zonder een grote investering te doen. De kosten zijn inclusief installatie en onderhoud, wat zorgt voor duidelijkheid en minder onverwachte kosten.

Wat zijn de beste bedrijven om zonnepanelen te huren in Nederland?

De top 5 beste bedrijven om zonnepanelen te huren in Nederland zijn Zelfstroom, Solease, Greenchoice, Feenstra en Sungevity. Deze bedrijven bieden kwalitatieve zonnepanelen aan en hebben een goede reputatie opgebouwd.

Wat zijn de kosten voor het huren van zonnepanelen?

De kosten voor het huren van zonnepanelen verschillen per bedrijf en hangen af van verschillende factoren, zoals het aantal panelen en de looptijd van het contract. Het is belangrijk om te kijken naar de totale kosten op de lange termijn en eventuele bijkomende kosten, zoals administratiekosten.

Kan ik zonnepanelen huren als ik in een huurwoning woon?

Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om zonnepanelen te huren als je in een huurwoning woont. Wel is het belangrijk om toestemming te vragen aan de verhuurder en om te kijken naar de voorwaarden van het huurcontract.

Hoe lang gaat een huurcontract voor zonnepanelen mee?

De looptijd van een huurcontract voor zonnepanelen verschilt per bedrijf. Het is goed om te kijken naar de mogelijkheden voor een flexibel contract, zodat je zelf kunt bepalen hoelang je de zonnepanelen wilt huren.

Moet ik zelf zorgen voor onderhoud van de zonnepanelen?

Nee, bij de meeste bedrijven die zonnepanelen verhuren is onderhoud inbegrepen in de kosten. Het bedrijf zorgt dan voor periodiek onderhoud en reparaties indien nodig.

Kan ik geld besparen door zonnepanelen te huren?

Ja, door het huren van zonnepanelen kun je geld besparen op je energierekening. Hierdoor kun je de maandelijkse huurkosten van de zonnepanelen gemakkelijk terugverdienen.

Kan ik ook zonnepanelen huren als ik al een energieleverancier heb?

Ja, het is mogelijk om zonnepanelen te huren bij verschillende bedrijven, ook als je al een energieleverancier hebt. Het is wel goed om te kijken naar de voorwaarden en eventuele combinatiemogelijkheden.

Wat gebeurt er als ik verhuis tijdens het huurcontract van de zonnepanelen?

Bij de meeste bedrijven is het mogelijk om het huurcontract over te dragen aan de nieuwe bewoners. Als dit niet mogelijk is, kun je het contract opzeggen met een opzegtermijn van enkele maanden.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn woning?

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt voor je woning hangt af van verschillende factoren, zoals het verbruik, de ligging van het dak en de beschikbare ruimte. Het is goed om hierover advies te vragen aan het bedrijf waar je de zonnepanelen wilt huren. Zij kunnen je helpen om een goede inschatting te maken van het benodigde aantal panelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *