Zonnepanelen Kopen? Deze 5 Webshops Bieden de Beste Deals!

Als specialist in het verduurzamen van woningen ben ik ervan overtuigd dat zonnepanelen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. Steeds meer mensen zien dan ook het belang in van het opwekken van duurzame energie. Een van de meest efficiënte manieren om dit te doen, is door middel van zonnepanelen. Maar waar koop je deze panelen het beste? In dit artikel deel ik de 5 beste zonnepanelen webshops in Nederland.

Key takeaways

  1. Zonnepanelen kopen via een webshop biedt veel voordelen, zoals een ruim assortiment en lagere prijzen.
  2. Let bij het kopen van zonnepanelen via een webshop op de kwaliteit, garantievoorwaarden en keurmerken.
  3. Het is belangrijk om de installatie van zonnepanelen door een professional te laten uitvoeren voor een veilige en stabiele installatie.

Waarop letten bij het kiezen van een zonnepanelen webshop?

Voordat ik mijn top 5 met jullie deel, is het belangrijk om te weten waarop je moet letten bij het kiezen van een zonnepanelen webshop. Er zijn namelijk diverse aspecten die meespelen bij het maken van de juiste keuze.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van de zonnepanelen. Een goedkope prijs kan soms verleidelijk zijn, maar het is belangrijk om te bedenken dat de kwaliteit van de panelen dan vaak minder is. Kijk dus goed naar de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de panelen.

Assortiment en beschikbaarheid

Verder is het van belang om te kijken naar het assortiment en de beschikbaarheid van de zonnepanelen. Heeft de webshop een ruim aanbod aan verschillende soorten zonnepanelen en zijn deze op voorraad? Dit kan van invloed zijn op de keuze van de webshop.

Betrouwbaarheid en reputatie

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de betrouwbaarheid en reputatie van de webshop. Dit kun je doen door te kijken naar recensies van andere klanten en door te kijken naar de keurmerken die de webshop heeft.

Garantie en service

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de garantie en service die de webshop biedt. Krijg je bijvoorbeeld garantie op de panelen en wat is de garantietermijn? En biedt de webshop ook service aan bij problemen?

Top 5 zonnepanelen webshops in Nederland

Nu we weten waar we op moeten letten bij het kiezen van een zonnepanelen webshop, is het tijd om mijn top 5 met jullie te delen. Hieronder vind je een overzicht van de beste zonnepanelen webshops in Nederland.

Webshop 1: Nederlandse Solar Maatschappij (NLSM)

De Nederlandse Solar Maatschappij is een bekend bedrijf in de zonnepanelen branche. Vanwege de hoge kwaliteit en nazorg (installatie garantie), staat dit bedrijf op mijn nummer 1. De zonnepanelen en omvormer komen uit Duitsland, het land wat bekend staat om zijn kwaliteit. De reviews online zijn hoger dan het gemiddelde zonnepanelen bedrijf en ze bieden verschillende manieren van aanschaf aan: uit eigen middelen of via een concept. Het concept houdt in dat je niet in 1 keer een grote investering hoeft te doen, maar dat het spaargeld in de broekzak mag blijven.

Webshop 2: Zonnemarkt

Zonnemarkt is een webshop die zich richt op het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen tegen een scherpe prijs. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten zonnepanelen van merken zoals Canadian Solar en Trina Solar. Zonnemarkt heeft meerdere keurmerken op haar naam staan, waaronder het keurmerk Zonnekeur en het keurmerk van de Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Webshop 3: SolarNRG

SolarNRG is een webshop die zich specialiseert in het aanbieden van zonnepanelen en de bijbehorende accessoires. Het assortiment bestaat uit zonnepanelen van merken zoals Suntech en Yingli Solar. SolarNRG heeft diverse keurmerken op haar naam staan, waaronder het keurmerk Zonnekeur en het keurmerk van de Stichting Garantiefonds Zonne-Energie. Daarnaast biedt SolarNRG een uitstekende service, met onder andere een gratis adviesgesprek en een online calculator om de opbrengst van de zonnepanelen te berekenen.

Webshop 4: KiesZon

KiesZon is een webshop die zich richt op het aanbieden van zonnepanelen voor bedrijven en instellingen. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten zonnepanelen van merken zoals SunPower en LG. KiesZon heeft meerdere keurmerken op haar naam staan, waaronder het keurmerk Zonnekeur en het keurmerk van de Stichting Garantiefonds Zonne-Energie. Daarnaast biedt KiesZon een uitgebreid adviestraject en een servicepakket op maat.

Webshop 5: Zonneplan

Zonneplan is een webshop die zich specialiseert in het adviseren en installeren van zonnepanelen. De webshop biedt een compleet pakket aan, van advies tot installatie en nazorg. Het assortiment bestaat uit hoogwaardige zonnepanelen van merken zoals SunPower en LG. Zonneplan heeft een uitstekende reputatie en heeft dan ook meerdere keurmerken op haar naam staan, waaronder het keurmerk Zonnekeur.

Conclusie

Het kopen van zonnepanelen is een belangrijke stap in het verduurzamen van je woning. Door te kiezen voor de juiste zonnepanelen webshop, kun je niet alleen geld besparen, maar ook bijdragen aan een beter milieu. In dit artikel heb ik de 5 beste zonnepanelen webshops in Nederland met jullie gedeeld, waarbij ik heb gekeken naar aspecten zoals prijs-kwaliteitverhouding, assortiment en beschikbaarheid, betrouwbaarheid en reputatie, en garantie en service. Kies dus verstandig en draag bij aan een duurzame toekomst!

Meest gestelde vragen over zonnepanelen webshops

Wat zijn de voordelen van het kopen van zonnepanelen via een webshop?

Het kopen van zonnepanelen via een webshop kan vaak goedkoper zijn dan via een installateur. Daarnaast bieden webshops vaak een ruimer assortiment aan zonnepanelen en accessoires en kun je online gemakkelijk prijzen en specificaties vergelijken.

Wat zijn belangrijke zaken om op te letten bij het kopen van zonnepanelen via een webshop?

Let bij het kopen van zonnepanelen via een webshop vooral op de kwaliteit van de zonnepanelen, de garantievoorwaarden, keurmerken en certificaten, en de service en ondersteuning die de webshop biedt.

Kan ik als consument ook zelf zonnepanelen installeren die ik via een webshop heb gekocht?

Het is mogelijk om als consument zelf zonnepanelen te installeren die je via een webshop hebt gekocht, maar dit brengt wel risico’s met zich mee. Het is aan te raden om dit door een professional te laten doen.

Welke merken zonnepanelen bieden webshops vaak aan?

Webshops bieden vaak verschillende merken zonnepanelen aan, zoals Canadian Solar, Trina Solar, Suntech, LG en SolarEdge.

Kan ik ook zonnepanelen huren via een webshop?

Ja, sommige webshops bieden ook de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand en hoef je niet in één keer een grote investering te doen.

Wat is het verschil tussen mono- en polykristallijne zonnepanelen?

Monokristallijne zonnepanelen zijn meestal iets duurder dan polykristallijne zonnepanelen, maar hebben een hoger rendement en zijn efficiënter bij weinig licht. Polykristallijne zonnepanelen zijn over het algemeen goedkoper en hebben een iets lager rendement.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn huishouden?

Dit hangt af van het energieverbruik van je huishouden en de beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen. Een gemiddeld huishouden heeft ongeveer 10 tot 15 zonnepanelen nodig om voldoende energie op te wekken.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. Na deze periode nemen de opbrengsten af, maar zijn ze nog steeds bruikbaar.

Kan ik subsidie krijgen voor het kopen van zonnepanelen via een webshop?

Ja, in sommige gevallen kun je als particulier subsidie krijgen voor de aanschaf van zonnepanelen. Dit verschilt per gemeente en provincie.

Hoe werkt de installatie van zonnepanelen?

Bij de installatie van zonnepanelen worden de panelen op het dak geplaatst en aangesloten op de omvormer. De omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om naar wisselstroom die gebruikt kan worden in huis of teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet. Bij de installatie wordt ook gekeken naar de veiligheid en stabiliteit van het systeem en worden eventuele bekabeling en bevestigingsmaterialen geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *